Je huis verbouwen is een grote onderneming! Meestal is het een familieproject, en moet je alles voorbereid hebben om eraan te beginnen. Het kan ook chaotisch zijn als je niet zeker weet hoe je te werk moet gaan of wat je moet doen om je voor te bereiden. Hieronder laten we 3 stappen zien die je moet nemen wanneer je je voorbereidt op de verbouwing.

Stap 1. Ontruimen en schoonmaken

Iets belangrijks dat je moet overwegen is het leeg maken van het gebied dat wordt verbouwd. Dit betekent dat je alles in de ruimte of de hele woning tijdelijk moet verwijderen. Denk aan alle kasten, planken, meubels§ en werkbladen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk ruimte beschikbaar is om de aannemer het werk te laten doen.

Bijvoorbeeld, als je op het punt om de vloer te vervangen, moet je het meubilair verplaatsen en ergens op slaan. Bespreek altijd met je aannemer wat de beste opties zijn om je meubels op te slaan tijdens de verbouwing.

Stap 2. Bereid je voor op vuil en stof

Als je al eerder een verbouwing hebt meegemaakt, weet je waarschijnlijk dat er ongelofelijk veel stof en vuil zal vrijkomen bij verbouwings- en vervangingsprojecten. Schrik niet als je dan de komende weken extra stof in jouw huis opmerkt, want dat is niet meer dan normaal. Om de impact te minimaliseren, kan je ritssluitingswanden plaatsen of de verbouwingszone volledig afschermen.

Een goede aannemer zal je helpen de hoeveelheid stof te verminderen, wat ook nuttig is als er binnen in huis moet worden geschilderd. Nog een ding om te controleren is de HVAC luchtfilter. Vervang deze regelmatig terwijl de verbouwing plaatsvindt.

Stap 3. Bereid je voor op moeilijke beslissingen

Tijdens het verbouwingsproces ontstaan er meestal, vooral als de muren moeten worden gesloopt, soms dingen die je eerder niet kon zien. Dit kan resulteren in een onverwachte verandering van het eind ontwerp. Ook kan dit ervoor zorgen dat het proces de verwachte opleveringsdatum kan vertragen. Enkele onverwachte problemen die kunnen ontstaan zijn problemen met bijvoorbeeld de elektriciteit en sanitair.

Weten en plannen wat je wilt doen voordat je begint met een verbouwing helpt jou snel beslissingen te nemen wanneer deze problemen zich voordoen. Een ervaren aannemer heeft dit meest al ver van te voren met jou besproken en heeft dit al ingecalculeerd in de planning.

FixEnjoy Bouwservice één van de beste aannemers in Amsterdam

Ben je nog op zoek naar een aannemer in Amsterdam? Fixenjoy Bouwservice is één van de beste renovatie aannemers in Amsterdam en omstreken. Als je een aannemer zoekt die jarenlange ervaring heeft en betrouwbaar genoeg is om jouw verbouwingsproject aan te nemen, dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben een team van professionals die graag met jou willen werken samenwerken om al jouw ideeën waar te maken. Je kunt een gratis offerte aanvragen zodat we zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

 


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.