Het voorjaar is de perfecte tijd van het jaar voor elke huiseigenaar om wat onderhoud en renovatie aan hun huis te doen. De zon schijnt vaker, het weer wordt warmer, dat is gewoon de perfecte setup om te beginnen met een aantal renovatie projecten. Als je hebt nagedacht over het renoveren van jouw keuken dit jaar, zijn er verschillende redenen waarom het voorjaar het beste moment is. In deze blog lees je 5 redenen waarom het voorjaar het perfecte seizoen is voor keuken renovatie!

Het perfecte weer

Met een keuken renovatie in het voorjaar kun je profiteren van het milde weer waarmee het niet te warm of te koud is om wat werk te laten doen. Wie wil nou de keukenkastjes vervangen of een nieuw aanrecht installeren in de ijzige kou of in de hitte van de zomer?

Je hoeft minder rekening te houden met vertragingen door barre weersomstandigheden en de opleveringstermijn wordt vaak een stuk korter. Er is ook weinig kans op problemen zoals bouwmaterialen die nat worden en daardoor worden verpest.

Goedkopere materialen

Veel showrooms en bouwmarkten hebben aan het eind van de winter goede aanbiedingen om van hun restvoorraad af te komen. Als je wat geld wilt besparen op de renovatie, is het verstandig om in de wintertijd te gaan shoppen. 

Voorsprong op de concurrentie

Huizenkopers en verkopers zijn meer geneigd om wat huisrenovatie te doen bij het eerste teken van hogere temperaturen. Veel huiseigenaren zijn ook bezig met onderhoud na de winter, omdat een aantal van hun huis systemen beschadigd zijn geraakt door de kou.

Je zou zo snel mogelijk met een aannemer in gesprek moeten, zodat je niet achterblijft wanneer iedereen aan zomerprojecten begint te werken. Het laatste wat je wilt is grote plannen hebben en in de rij moeten wachten omdat andere huiseigenaren hetzelfde aan het doen zijn.

Klaar voor de zomer

Over de zomer gesproken: zomerfeestjes zijn altijd leuk, vooral als jouw huis net helemaal opgeknapt en gerenoveerd is. Als je van plan bent om een feestje of een barbecue te organiseren, wil je vast dat jouw huis klaar is om gasten te ontvangen.

Het afronden van alle keuken renovatiewerkzaamheden tijdens de lente betekent dat jouw huis klaar zal zijn om hongerige gasten te voeden en je kunt daarna volop genieten van de zomer met je vrienden, familie en buren.

Verhoog jouw woningwaarde

Als je van plan bent om binnenkort te verhuizen, is de lente precies het juiste moment om wat reparaties en algemeen onderhoud af te ronden. Zo heb je genoeg tijd om jouw huis tijdens het hoogseizoen op de markt te brengen.

De zomer is een populaire tijd voor het kopen en verkopen van huizen omdat de Nederlandse markt nog steeds groeit. Steeds meer mensen besteden tijd aan het zoeken naar huizen tijdens deze tijd van het jaar. Je kunt veel renoveren in korte tijd om meer te ontvangen aan jouw verkoop.

Het verbouwen van jouw keuken is een uitstekende manier om jouw woning nieuw leven in te blazen. Het is beter om te profiteren van het gunstige weer om wat werk gedaan te krijgen. Of je nou wilt dat keuken een fijnere plek wordt of meer waarde wilt toevoegen aan jouw woning, het doen van voorjaar renovaties is de beste beslissing.

Fixenjoy Bouwservice geeft jouw woning de make-over die het verdient. Als specialisten in volledige keuken renovaties, kunnen wij jou helpen van begin tot eind. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten. 


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.