Past jouw bestaande keuken niet meer bij jouw stijl en is een uitbreiding van jouw kleine keuken niet mogelijk? Wees gerust, ook jij kan nog steeds veel doen met de ruimte die je hebt. Gebruik één van de kleine keuken ontwerp ideeën hieronder om alsnog jouw droomkeuken te realiseren.

Verbeter de keukenindeling

Haal het meeste uit een compacte keuken door gebruik te maken van praktische kleine keuken ideeën die de indeling aanzienlijk verbeteren. Implementeer innovatieve oplossingen om de ongemakken van een kleine keuken te verzachten. Evalueer de tekortkomingen in de keuken en probeer deze te verhelpen in jouw nieuwe keukenontwerp.

Denk bijvoorbeeld aan de werkdriehoek (het gebied tussen jouw gootsteen, fornuis en koelkast) en de specifieke werkzones (afwassen, voorbereiden en koken) in jouw huidige keuken. Kan een van deze worden verbeterd met een keuken renovatie? Deze zones moeten groot genoeg zijn om 2 personen in jouw keuken te laten werken.

Vergroot de opslagcapaciteit in de keuken

In een kleine keuken is opslagruimte schaars en moet dan zoveel mogelijk worden gemaximaliseerd. Het is belangrijk  opslagcapaciteit en andere opslag opties te overwegen  bij het ontwerpen van de perfecte keuken. Een keuken verbouwen is namelijk niet alleen maar om het aangezicht van jouw keuken te verbeteren.

Slimme keuken lay-out ideeën, kleine keuken ontwerp technieken en decor ideeën kunnen worden gebruikt om problemen met jouw bestaande keuken aan te pakken. Verwijder bijvoorbeeld overbodige schotten om bovenkasten van grotere hoogte te kunnen voorzien. Sommige kunnen tot aan het plafond worden geïnstalleerd. Ze zorgen niet alleen voor extra opbergruimte, maar vergroten ook optisch de hoogte van een kleine keuken.

Vloer tot plafond kasten zijn een uitstekende aanvulling voor jouw nieuwe kleine keuken. Ze kunnen aanpasbare opslag bieden voor een diverse doelstellingen, zoals extra voedselkasten en er is ruimte voor ingebouwde apparaten zoals ovens of magnetrons. Verder bieden ze een aanzienlijke hoeveelheid praktische opslag vierkante meters in een relatief smalle eenheid – de perfecte aanvulling als je een kleine ruimte.

Voor meer functionaliteit kan kasten aanpassen met verborgen laden, een speciale lade met een stroombron en zelfs USB-poorten om elektronica op te slaan en op te laden.

Multifunctionele elementen

Denk bij het verbouwen van een compacte keuken aan elementen die multifunctioneel kunnen zijn. Schiereilanden of kookeilanden kunnen nuttig zijn in een kleine keuken omdat ze de mogelijkheid bieden om kasten te installeren die aan beide zijden toegankelijk zijn.

Bij bijzonder kleine oppervlaktes kunnen schiereilanden of eilanden ook als eettafel of buffet dienen. Het installeren van een eiland in jouw keuken renovatie vereist meer ruimte dan die nodig is voor een schiereiland, omdat de toegang rondom een eiland benodigd is. Wees hier dus voorzichtig mee als je erg weinig ruimte hebt.

Van klein en onpraktisch, met een gebrek aan functionele en toegankelijke opslag, naar helder, praktisch en gezinsvriendelijk. Zo creëer je jouw eigen droom keuken met veel kookruimte.

Wil jij weten hoe wij dit ook bij jou kunnen installeren? Neem dan eens contact op met één van onze specialisten om te kijken wat er bij jou thuis mogelijk is.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.