Je keukenontwerp perfectioneren is een leuke klus. Je kunt allerlei moodboards maken, verfstalen bestellen, en vast rondkijken naar diverse keuken meubels. Wat je verbouwingsplannen ook mogen zijn, wij zijn er om je te helpen als het gaat om hoe je een keuken ontwerpt als een professional. Wat je budget ook is, en wat je stijl ook is, Fixenjoy Bouw staat voor je klaar.

Voor veel huiseigenaren is de kans krijgen om hun eigen keuken te plannen, te ontwerpen en te bouwen een droom die uitkomt. Het ontwerpen van een nieuwe keuken stelt je in staat een unieke ruimte in je huis te creëren. Maar beginnen met het planningsproces kan ontmoedigend zijn.

Dus, waar begin je? Hoe weet je waar je aan moet denken bij het maken van plannen? Het proces van een nieuwe keuken ontwerpen is spannend, maar het vergt ook wat vooruitdenken.

Maak een financieel plan

Stel een budget vast voor je begint met het ontwerpen van je ideale keuken. Bepaal hoeveel je aan de make-over wilt uitgeven, of stel voor jezelf een budget vast. Houd dat budget dan in gedachten als je keuzes maakt over welke toestellen je wilt kopen, wat voor aanrechtbladen je wilt installeren, en welke soort vloerbedekking je kiest.

Je zult na de bouw van je keuken geen grote compromissen hoeven te sluiten, zoals het opgeven van de apparaten die je mooi vindt, als je vanaf het begin een budget hebt vastgesteld, want dan heb je de hele tijd al goede financiële afwegingen gemaakt. Je zult ook een beter idee hebben van waar je je geld aan wilt uitgeven en waar je wat op moet besparen.

Neem zelf een beslissing

Een andere overweging bij het ontwerpen van je keuken is dat je ervoor kunt kiezen om voor bepaalde taken een vakman in te schakelen en andere zelf te doen. Je zult moeten bedenken met welke klussen je vertrouwd bent en graag wilt leren, en welke je beter aan een vakman kunt delegeren.

Door bepaalde klussen zelf aan te pakken, kun je geld besparen. Je kunt aanrechtbladen op maat snijden en plaatsen, je eigen achterblad betegelen, vloeren leggen, verlichting toevoegen, en toestellen installeren met de juiste gereedschappen en uitrusting.

Maak een lijst van wat je huidige keuken mist

Maak een notitie van de dingen die je niet mooi vindt aan je huidige keuken of van de voorwerpen die eraan ontbreken. Dit helpt je om te bepalen wat je moet vermijden bij het ontwerpen van je keuken.

Als je bijvoorbeeld niet houdt van de manier waarop de kasten georganiseerd zijn of vindt dat je niet genoeg aanrechtruimte hebt, zul je willen voorkomen dat je die fouten herhaalt bij het ontwerpen van je nieuwe keuken.

Denk na over hoe je je keuken wilt gebruiken

Iedereen gebruikt zijn keuken op een unieke manier. Sommige personen gebruiken hem als ontmoetingsplaats voor familiediners, terwijl anderen veel tijd besteden aan het maken van extravagante maaltijden. Sommige personen houden ervan hun bezoekers te vermaken door ze in de keuken uit te nodigen terwijl ze maaltijden koken en ze dan aan een tafel in de keuken te zetten om de handgemaakte gerechten te eten.

Denk na over hoe je je keuken zou willen gebruiken. De manier waarop je je keuken gebruikt kan je helpen uit te zoeken hoe je wilt dat je nieuwe keuken eruit ziet en welke functies ze moet hebben.

Dit is je kans om je keuken te personaliseren en er bijna alles aan toe te voegen wat je maar wenst. Natuurlijk zul je niet alles kunnen hebben wat je wilt, maar als je vooruit plant, verstandig uitgeeft, en een deel van het werk zelf doet, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe keuken perfect aan je eisen en gezin voldoet.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.