De ruimte in je huis moet optimaal benut worden. Vooral je woonruimte, waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt, moet dat weerspiegelen. Je hebt de mogelijkheid om een aanbouw te plaatsen, maar je kunt ook besluiten om de vierkante meters die je nu hebt groter te laten lijken. Je woonkamer kan opener lijken zonder dat je voortdurend hoeft te verbouwen. Hier geven we wat advies om je op weg te helpen. Meteen een afspraak maken met aannemer Fix Enjoy Amsterdam? Neem dan contact op of doe een offerte aanvraag.

In je huis wekken lichte tinten visueel ruimte op

Lichte tinten geven een gevoel van ruimtelijkheid. Heeft je woonkamer veel ramen? Zo ja, dan is dit een fantastische plek om te beginnen, want ramen en natuurlijk licht geven een kamer van nature een indruk van ruimtelijkheid. Dit kan echter ook nog goed zonder grote ramen en natuurlijk licht. Kies lichte tinten voor je meubilair en muren. Donkere gordijnen zijn niet toegestaan, maar fijne stof in een lichte tint is essentieel. Lichte aardetinten of grijstinten zijn ook geschikt voor je muren; ze zijn te verkiezen boven steriel wit. Er mag kleur in het meubilair zitten, maar zorg ervoor dat het samenhangend is. Dit geeft je woning een groter uiterlijk en gevoel.

Verder, en voor een goede reden, zijn hoge plinten een goede keuze

De hoge plinten zijn nu weer in de mode, en je ziet ze steeds vaker voorbijkomen. Bovendien geven hoge plinten de indruk van hoogte en ruimte, en dat is wat je wilt. variërend van 6 tot 12 centimeter, is er voor ieder wat wils. Lichte kleuren openen de ruimte, zoals eerder besproken werd, dus is het aan te raden hoge plinten in een lichte of witte tint te kopen. Dit geeft ook meteen een klassieke uitstraling. Als je ervoor kiest bijpassende plinten te kopen samen met je laminaat, zal je huis opener en samenhangender lijken.

Het kiezen van grote meubels? Is dat wel effectief?

Het lijkt absurd dat je, nadat je om extra ruimte gevraagd hebt, die opeens moet volproppen met zware meubels. Een woonkamer met enorme meubels doet de ruimte veel groter lijken dan een met verschillende kleine stukken en tierelantijntjes. Gegeven dat de echte vierkante meters blijven staan, is het verhaal optisch. Kies dus voor een omvangrijk vloerkleed, een enorme eettafel, en een gezellige 3- of hoekbank. Je kunt echter ook een bank met poten kiezen, waardoor er ruimte onder de bank overblijft en hij minder lomp lijkt. Gebruik matig strakke meubels; volumineuze meubels geven de indruk dat de ruimte kleiner is.

Maak gebruik van de hoogte van je kamers

Je vloer kan gemakkelijk verstopt raken met meubilair als je maar weinig vierkante meters hebt. Hoger gaan helpt je je beschikbare ruimte optimaal te benutten. Voor meer leefruimte gebruik je een goed wandsysteem. Je huis krijgt extra ruimte of je nu eenvoudige wandplanken kiest of een wandmeubel op maat. Je kunt er alles organiseren, want een opgeruimd huis zowel geestelijk als lichamelijk genereert ruimte. Hou je van de industriële look? Kies dan stevig staal of hout voor je huis. Ben je een fan van Scandinavische stijl? Je inrichting zal er geweldig uitzien met de toevoeging van zachte tinten en elegante lijnen. Of kies je voor een duurzame levensstijl? Bovendien zijn er veel toegankelijke mogelijkheden.

Kies een inrichting met meerdere functies

Hoe kun je je woonkamer een grote uitstraling te geven? In een kleine woonruimte is minder plaats voor kasten. kies dan voor meubels met meerdere gebruiksmogelijkheden. Een salontafel met een deksel, een TV-meubel dat ook als boekenkast dienst doet, en een eettafel die als werkplek dienst doet. Zorg ervoor dat je organisatie zo realistisch mogelijk is. Minder rommel doet een kleine ruimte opener lijken. Zou een dressoir goed staan in je huis? Zoek er dan een met gesloten opbergruimte onderin en glazen bovendeuren voor de mooiere spullen. Zoek ideeën op Pinterest of in vermakelijke publicaties over woninginrichting.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.