Het gaat de goede kant op, en het lijkt erop dat alles weer normaler begint te worden. Maar het nieuwe normaal dat we zullen ervaren als iedereen weer naar kantoor gaat, zal niet hetzelfde zijn als wat het was vóór de pandemie.  Er zijn heel wat nieuwe regels en voorschriften waaraan bedrijven zich zullen moeten houden, waardoor veel organisaties hun kantoorruimte helemaal opnieuw moeten inrichten of zelfs verbouwen. De traditionele kantoorindelingen  moeten worden aangepast en mensen zoeken naar meer flexibele interieurs. Er komt meer nadruk op afstand tussen werkplekken, de gezondheid en veiligheid van personeel.

In dit artikel lees je hoe je jouw kantoor corona-proof kunt maken.

Grotere en open werkruimten

Verwacht dat veel kantoorruimtes een vernieuwde plattegrond krijgen. Je kunt niet langer zoveel mogelijk mensen in kantoorruimten proppen. Fysieke ruimte tussen mensen is een van de grootste overwegingen geworden. Het zal voor veel organisaties een uitdaging zijn om met de huidige kantoorindeling voldoende werkplekken voor de werknemers te creëren. Voor sommige bedrijven kan dit zelfs betekenen dat sommige mensen thuis moeten blijven werken omdat het niet aangepast kan worden. Een simpele truc om fysiek gescheiden werkplekken te creëren doe je met het installeren van barrières.

Handsfree toegang

Er wordt steeds meer nadruk gelegd op het verminderen van de hoeveelheid gemeenschappelijke aanrakingspunten in een kantoor. Er komen dus kantoren met deuren of ingangspunten waarbij toegang zonder gebruik van handen kan worden geplaatst. Een flinke toename van deurloze ruimten of bewegingssensortechnologie is daarom een goede oplossing

Verbetering van geestelijke gezondheid en welzijn

Het zijn een paar stressvolle jaren geweest voor ons allemaal. Geestelijke gezondheid en welzijn is een topprioriteit voor organisaties geworden. Mensen voelen zich al opgebrand. Je kunt als organisatie helpen de burn-out van werknemers te verminderen door meer voorzieningen aan te bieden. Kijk of je fitnessruimten, yogastudio’s, meditatiepods en andere ruimten kunt toevoegen waar werknemers heen kunnen gaan om te ontspannen. Dit zijn de soorten extraatjes die veel mensen zullen willen als ze op zoek gaan naar een baan.

Ontmoetingsruimten in de open lucht

Net als restaurants en cafés kunnen kantoren die meer buitenruimte bieden helpen om het de werknemers comfortabeler te maken. Het toevoegen van buitenpatio’s en ontmoetingsruimten kan het gemakkelijker maken om groepsbijeenkomsten te organiseren. Het stelt de werknemers ook in staat vaker buiten te komen.

Investering in ventilatie systemen van hogere kwaliteit

Verbeterde luchtkwaliteit en ventilatie is een heel belangrijke factor om coronabesmetting te helpen verminderen. Bedrijven die investeren in ventilatie technologie om een betere binnenluchtkwaliteit te creëren. 

Het idee van de traditionele kantoorruimte behoort snel tot het verleden. Als je van plan bent je werknemers weer volwaardig op kantoor te laten komen als het veilig is om dat te doen, zul je waarschijnlijk enkele veranderingen moeten aanbrengen. Gebruik de bovenstaande ideeën om je kantoorruimte opnieuw te conceptualiseren en zo een veilige, flexibele en uitnodigende werkruimte voor je werknemers te creëren in het tijdperk na de pandemie.

Als je van plan bent je kantoorruimte aan te passen kunnen we bij FixEnjoy Bouw jou direct helpen. Kom meer te weten over onze kantoorrenovatie dienstverlening door contact op te nemen met één van onze adviseurs.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.