Renovatie van jouw woning kan makkelijk zijn als je weet wat je doet. Tegenwoordig lijkt het erop dat iedereen wil proberen hun  renovatie zelf te doen. Op het eerste gezicht lijkt het een goed idee en kan het zeer winstgevend zijn, maar de waarheid is dat zeer weinig renovaties volgens plan verlopen, en nog erger veel geld verliezen. Hieronder lees je een aantal tips voor een succesvol project renovatie in Amsterdam. Renovatie uitbesteden? Neem vrijblijvend contact met FixEnjoy op of vraag een offerte aan.

Doe onderzoek

Als je investeert in een woning die een aanzienlijke renovatie nodig heeft, controleer dan hoe lang het pand al te koop staat. Een woning die voor meer dan een paar maanden op de markt staat, suggereert dat er niet een grote hoeveelheid winst te behalen valt. Onderzoek de locatie grondig en zorg ervoor dat de afgewerkte woning voldoet aan de lokale vraag.

Waar moet je op letten?

Zorg ervoor dat het kopen van een woning niet een enorme impact heeft op jouw financiën. Met oudere woningen moet je echt op alles voorbereid zijn. Het verwijderen van behangpapier kan betekenen dat de muren zelf met papier moeten worden ontdaan, wat weer pleisterwerkkosten met zich meebrengt. Wees niet bang om verschillende afspraken te maken met elk type vakman of aannemer, zodat je zeker weet waar je aan toe bent.

Hoeveel werk is ermee gemoeid?

Dit hangt echt af van het type onroerend goed dat je kiest om in te investeren. Een goede plek om te beginnen is het opknappen van een gedateerd pand in plaats van een compleet wrak. Het renoveren van een keuken, badkamer, het toevoegen van centrale verwarming en nieuwe vloerbedekking kan iets gedateerds veranderen in een modern nieuw huis.

Financiën

Wees voorbereid, stel een budget vast en bouw wat onvoorziene kosten in. Vijftien procent van de totale kosten is een goede richtlijn. Met meerdere offertes van gekwalificeerde aannemers kan je een goed overzicht krijgen van de kosten van de renovatie.

Beheer jouw renovatieproject

Zorg ervoor dat je contact onderhouden met de aannemer om ervoor te zorgen het werk wordt uitgevoerd volgens specificatie. Als je zelfverzekerd genoeg bent kun je de renovatie zelf beheren of een onafhankelijke projectmanager in dienst nemen.

Vraag alle offertes ruim van tevoren aan. Op deze manier kunt je jouw uitgaven makkelijk incalculeren. Verwacht nooit een vast tijdschema, dingen kunnen misgaan en gaan niet altijd zoals gepland.

Win zoveel mogelijk advies in, vooral van mensen die het al eerder hebben gedaan. Als u een woning hebt gekocht om te renoveren en te bewonen, wees dan bereid om op een bouwterrein te wonen tot alles geregeld is.

Het kiezen van een aannemer in Amsterdam en omstreken

Beslis precies welke werkzaamheden je wilt laten doen voordat je een offerte aanvraagt. In de offerte moet duidelijk staan aangegeven wat je kan verwachten, wat de kosten zijn en hoeveel tijd het in beslag neemt. Bovendien is het belangrijk te onthouden dat een aannemer veel tijd in jouw huis zal doorbrengen, en dat het dus iemand moet zijn bij wie je je op jouw gemak voelt.

Goede communicatie en een professionele relatie is belangrijk. Vraag referenties van eerder werk, in sommige gevallen kun je zelfs in staat zijn om eerdere projecten te bezoeken in Amsterdam om voltooide projecten te bekijken.

Je moet ervoor zorgen dat je niet emotioneel betrokken raakt bij het koop- en verkoopproces van de woningen. Vergeet niet dat je dit doet om winst te maken en de beste resultaten zullen worden bereikt door mensen die zich aan hun budgetten.

Ben je op zoek naar één van de beste aannemers voor jouw renovatieproject in Amsterdam? Neem dan snel contact op met FixEnjoy Bouwservice voor een offerte op maat.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.