Misschien sta je op het punt je huis te verkopen, maar vind je het moeilijk om potentiële kopers te vinden of je hebt moeite biedingen op jouw vraagprijs te krijgen. Misschien heb je dan een kleine of grote renovatie nodig om de algehele waarde en prijs van de woning te verbeteren. Wat je het beste kan doen is goed onderzoek doen naar de beste aannemersbedrijven in jouw regio. Deze aannemers kunnen jou dan helpen met de renovatie. In dit artikel van aannemersbedrijf FixEnjoy Bouw BV  lees je een aantal punten om jouw renovatie te doen. Deze kun je het beste laten uitvoeren door een bouw- en renovatiebedrijf.

Vervang ramen en deuren

Ramen en deuren zijn misschien wel het allereerste waar je rekening mee moet houden. Zijn ze versleten, verroest, minder energiekostenbesparend of oud? Nieuwe kopen en deze opwaarderen garandeert dat het huis veiliger wordt, beter isoleert tegen de kou en biedt een aantrekkelijker aanzicht. Een aspirant koper zal waarschijnlijk deuren en ramen zowel buiten als van binnen bekijken. Vandaar dat ze een goede indruk en waarde moeten geven om de vraagprijs te krijgen. 

Geef jouw badkamer een make-over

Er zijn verschillende kenmerken in de badkamer die over het algemeen door kopers worden geïnspecteerd. Renovaties die door ervaren aannemers worden gedaan zullen de aantrekkingskracht en de kwaliteit van de woning aanzienlijk verhogen. Je badkamer kan meestal een grondige opknapbeurt nodig hebben. Dit kan komen doordat je een verouderde douche of badkuip hebt of er kunnen nieuwe moderne versies van wastafels en toiletten worden geïnstalleerd. Ook kunnen de muren kunnen opnieuw worden betegeld of geverfd. Het bijwerken van de functionaliteit en het uiterlijk zal zeer gunstig zijn bij de verkoop van je huis. 

Volledige keuken verbouwen 

Keukens zijn inderdaad een van de belangrijkste kamers in het huis. Veranderingen aanbrengen, zelfs op kleine schaal, zal een grote indruk maken op de kopers. Het opwaarderen van de technologie en het verbeteren van de ruimte zou een groot verschil maken. Je kunt verschillende soorten elektronische gadgets installeren zoals een nieuwe oven of vaatwasser en daarnaast je bestaande werkblad veranderen in kwarts of steen. Uitbreiding of verbetering van de beschikbare bergruimte kan potentiële kopers ook verleiden.

Verbeter het interieur met meubels en accessoires

Je huis aankleden met een paar stijlvolle meubelstukken verbeterd de aanblik van je huis. Een mix van stijlen kan voordelig zijn om de verschillende soorten toekomstige kopers aan te interesseren. Het zal verstandig zijn een evenwicht te bewaren tussen stijlvolle stukken en een neutrale huisstijl om je huis uitnodigend te maken voor verschillende soorten kopers. 

Tuinverbouwingen

Als je een tuin of buitenruimte hebt in Amsterdam heb je niet alleen geluk omdat je extra ruimte hebt, dit gebied waar je ook in kan investeren. Een goed onderhouden tuin of patio zal aantrekkelijk zijn voor een koper en kan de waarde van je eigendom verhogen. Kleine verbeteringen helpen, zoals het aanbrengen van een vlonder, meubilair van natuurlijk en duurzaam materiaal, plantenbakken of struiken voor privacy zullen de visuele en praktische aantrekkingskracht vergroten. Laat het er uitnodigend mogelijk uitzien voor de toekomstige koper. 

Je kunt altijd renovatie ideeën overleggen met één van de specialisten bij FixEnjoy Bouw om er zeker van te zijn dat je een goede investering gaat doen die je in staat stelt de beste verkoopwaarde voor je huis te krijgen. Klik hier om snel in contact te komen.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.