Hoewel het inhuren van een aannemer geld kost, kan het voor je renovatieproject aanzienlijk veel geld besparen en niet te vergeten kostbare tijd besparen. Een aannemer beschikt namelijk over het nodige gereedschap en maakt plannen voor dingen waar je misschien niet aan gedacht zou hebben, zoals verzekeringen, bouwvoorschriften of geschiktheid van materialen. Gewoonlijk rekenen aannemers een toeslag bovenop de projectkosten, maar ondanks dat kan een ervaren renovatie aannemer je nog steeds geld besparen op de volgende 2 belangrijke manieren.

Jarenlange ervaring en deskundigheid

Een renovatie bestaan uit veel verschillende onderdelen. Het proces van ontwerpen, plannen en uitvoeren van een renovatie vereist een ervaren aannemer die ervoor kan zorgen dat een project succesvol wordt.

Hoewel programma’s voor woningverbetering, uitleg filmpjes op YouTube en online artikelen je kunnen helpen bij je eigen renovatie, zijn er toch een heleboel onbekende punten die bij je eigen renovatie kunnen voorkomen. Als huiseigenaar weet je gewoon niet welke fouten grote gevolgen kunnen hebben voor je budget en planning. Een aannemer helpt jou bij het incalculeren van de planning en realisatie voor jouw renovatie.

Een gemiddelde aannemer heeft voor tienduizenden euros aan gespecialiseerd gereedschap. Het hebben van de juiste uitrusting voor de klus is absoluut noodzakelijk voor een goed resultaat. Ze zijn vaak in staat kleine delen van een verbouwing zelf te doen, wat tijd en geld bespaart in plaats van een extra vakman te regelen die weer extra voorrijkosten vraagt. Het is een belangrijke overweging om een vakman in te schakelen bij de verbouwing van je huis, aangezien dit waarschijnlijk een grote investering is.

De juiste planning en proces

Aannemers weten hoe ze al het werk moeten plannen voor de meest kosteneffectieve en efficiënte renovaties. Ze kennen de juiste volgorde voor elk vak en kunnen nauwkeurig inschatten hoe lang elke taak zou moeten duren. Als je bijvoorbeeld je vloerenlegger en je stukadoor op dezelfde dag boekt, zal je stukadoor niet kunnen werken en je waarschijnlijk zijn of haar verspilde tijd in rekening brengen.

Een aannemer inspecteert het werk van de vaklui om er zeker van te zijn dat het correct, volgens schema en helemaal af is, zodat je renovatie klaar is voor de volgende stap. Het is redelijk moeilijk voor de gemiddelde huiseigenaar om het werk van elke klusser te beoordelen en te controleren of er geen hoekjes zijn afgesneden. Een fout in het ene onderdeel kan een ander onderdeel vertragen of leiden tot een reeks samengestelde fouten die duur en tijdrovend zijn om te herstellen.

Artikelen over renovatie advies hebben het altijd over uitprijzen van de begroting, maar de enorme hoeveelheid materialen maakt dit onrealistisch en onpraktisch. De gemiddelde huiseigenaar heeft geen idee hoeveel gipsplaten nodig zullen zijn en kleine dingen zoals spijkers en schroeven kunnen aardig oplopen. Aannemers hebben de ervaring om elk klein detail te kennen van wat er bij een klus komt kijken. Van de grote werkzaamheden tot de kleine dingen, alles telt op en dit is waar budgetten snel ontsporen.

Je aannemer kent vaak speciaalzaken met een ruimere keuze en betere prijzen dan je plaatselijke huishoudelijke ijzerwarenwinkel. Aannemers hebben ook meerdere rekeningen bij verschillende leveranciers die hen kortingen geven om te zorgen dat ze daar blijven winkelen. Deze besparingen worden aan de klanten doorgegeven.

Wil jij meer weten over hoe een aannemer jou kan helpen om jouw renovatie tot een succes te leiden? Neem dan snel eens contact op met FixEnjoy Bouwservice en krijg advies op maat!


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.