Het warme weer en meer daglicht zijn enkele factoren die de zomer een ideale tijd maken om een renovatieproject te laten uitvoeren. Maar zodra de realiteit van het project dichterbij komt, kan je snel overweldigd raken tijdens het planningsproces.

Maar vergis je niet, gehaast door het planningsproces heen gaan zal uiteindelijk zorgen voor een aanzienlijk minder prettige renovatie ervaring. Om het één en ander minder ontmoedigend voor je te maken, hebben we bij FixEnjoy Bouwservice een aantal overlevingstips opgesteld die jou gaan helpen tijdens jouw zomer renovatie. Alle 7 tips lees je in deze blog!

1. Beslis wat blijft en wat weggaat

Om het renovatieproces soepel te laten verlopen, is het aan te raden dat je ervoor zorgt dat je van tevoren beslist wat je wilt. Besluiteloosheid kan het project heel snel vertragen. Ga door alle open ruimtes, kasten, en andere opslagruimten. En evalueer elk item dat je van plan bent in te gaan pakken. Doe weg wat je niet van plan bent te gebruiken in de nieuwe ruimte.

2. Verander van parkeerplek

Jouw aannemer zal komen en gaan op verschillende tijdstippen gedurende de dag. Hij zal daarnaast zowel mensen als materialen moeten brengen. Daarom is het verstandig om hem een gemakkelijke in- en uitgang te bieden en hem in staat te stellen redelijk dicht bij jouw woning te parkeren.

Vooral in de binnenstad van Amsterdam kan dit vaak erg lastig zijn. Dit zal betekenen dat je jouw auto moet verplaatsen naar een andere parkeerplaats.

3. Aangrenzende kamers voorbereiden

Jouw project zal invloed hebben op de kamers rondom het projectgebied. De trillingen van het boren en de reparatiewerkzaamheden kunnen bijvoorbeeld voorwerpen in de aangrenzende kamers losmaken of zelfs beschadigen. Ruim deze kamers op en verwijder breekbare voorwerpen om onopzettelijke schade te voorkomen.

4. Beperk de verspreiding van stof

Een groot ongemak dat je kunt ervaren tijdens een renovatieproject is stof dat zich door jouw huis verspreidt. De aannemer zal proberen om stof binnen tot het werkgebied te beperken. Maar uitgaande van de manier waarop stof beweegt, moet je niet verbaasd zijn om stof te vinden in elke kamer van jouw woning. Je kunt de volgende stappen volgen om de verspreiding van bouwstof te beperken:

  • Houd alle binnendeuren gesloten;
  • Sluit open deuropeningen af met plasticfolie en blauw schilderstape;
  • Gebruik plasticfolie en lopers die aan de vloerbedekking blijven kleven om trappen te beschermen;
  • Wikkel kaasdoek rond ventilatieopeningen en -roosters;
  • Vervang jouw HVAC-filters tijdens de renovatie en na de voltooiing van het project.

5. Bescherm de kinderen en huisdieren

Hoe nieuwsgierig jouw kinderen ook mogen zijn, je kan en mag ze op werkdagen niet toelaten in de werkruimte. De nieuwe gezichten, het stof en het lawaai zullen ook jouw huisdieren beïnvloeden, dus houd deze ook veilig uit de buurt van het projectgebied.

6. Neem zelf wat tijd vrij

Er zijn bepaalde momenten tijdens een verbouwing waarop je het beste even het huis uit kunt gaan. Werkzaamheden zoals schilderen en het afwerken van vloeren kunnen geuren opwekken die je misschien ondraaglijk vindt. Neem deze tijd om de verborgen juweeltjes van jouw stad te verkennen.

Je kunt jouw aannemer vragen om dergelijke taken in het weekend uit te voeren, zodat het voor jou gemakkelijker is om wat tijd met jouw gezin door te brengen en uit de buurt van het huis te zijn.

7. Wees alert bij noodgevallen

Als er een noodsituatie zoals rook of brand ontstaat als gevolg van de renovatie, zorg ervoor dat je onmiddellijk 112 belt. Je moet ook contact opnemen met jouw aannemer. Voor alle andere werk-gerelateerde kwesties die geen noodgevallen zijn, praat daarover met de aannemer op een werkdag. Je kunt altijd vragen stellen via e-mail buiten kantooruren om ervoor te zorgen dat de aannemer de problemen de volgende werkdag aanpakt.

Ben je benieuwd hoe jouw renovatie zal verlopen aankomende zomer? Neem snel contact op met Fixenjoy Bouwservice voor een duidelijke offerte en een vlotte en gemakkelijke verbouwing deze zomer!

 


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.