Het eindresultaat van de renovatie van je woning is geweldig, maar het proces kan stress opleveren. Het is een langdurig project, waar veel ruimte is voor fouten. Om je nu niet te ontmoedigen, lees je hieronder welke fouten er vaak voorkomen tijdens een renovatie van een woning en hoe je deze kunt vermijden.

1. Zonder plan beginnen

De meeste fouten ontstaan als je zonder een doordacht plan begint met het renoveren van je woning in Amsterdam. Improvisatie tijdens renovatie leiden tot verkeerde materialen en in het ergste geval onherstelbare fouten en dus blijvende schade. Begin dus altijd met het opstellen van een bouwplan, hoe saai en vervelend dit project ook is. Hiermee kun je gelijk inschatten welke projecten je zelf kunt doen en welke je beter kan uitbesteden aan professionals. In dit plan kun je onder andere ook het budget vaststellen, waar we later op terugkomen.

2. Geen rekening houden met juridische zaken

Als je bijvoorbeeld in een mooi monumentaal pand woont of omringd bent met buren, mag je niet zomaar beginnen met renoveren. Tijdens de renovatie moet je er rekening mee houden dat je overlast kan veroorzaken in de buurt of zelfs invloed uitoefent op een openbare ruimte. Zorg er dus voor dat je onderzoekt of een eventuele renovatie volgens de wet kan worden uitgevoerd. Hou rekening mee dat er documentatie nodig die de klussen en onderdelen van de renovatie beschrijft en waarmee je toestemming kan vragen om te renoveren. Doe je dit niet, dan is er kans dat je tijdens de renovatie verplicht moet stoppen of er zelfs een rechtszaak kan komen.

3. Werken zonder een vastgesteld budget

Het is erg fijn als je de financiële middelen hebt om te renoveren zonder de bijkomende geldzorgen te krijgen. Toch is het niet verstandig om een renovatie te beginnen zonder een budget vast te stellen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je denkt een project zelf te kunnen oppakken en erachter komt dat professionals je woning in Amsterdam beter hadden kunnen renoveren. Daarnaast werk je tijdens een renovatie altijd samen met meerdere partijen. Dit betekent onder andere dat je rekening moet houden met leveranciers van materialen en producten, waarbij het risico ligt dat er vertraging kan komen. Je wilt dan voorkomen dat er geen budget meer beschikbaar is voor onvoorziene kosten.

4. Renoveren zonder professionals

Het is verstandig om tijdens renovatie professionals om je heen te hebben. Zij houden rekening met zaken waar je misschien zelf niet op was gekomen, bijvoorbeeld welk materiaal het beste werkt voor jouw idee. Daarnaast is een foutje tijdens de renovatie zo gemaakt, wat tot oneffenheden of zelfs lekkage kan leiden. Als je op zoek gaat naar een professioneel aannemersbedrijf, zorg er dan voor dat je eerst onderzoek doet en de reviews bekijkt. Er zijn helaas bedrijven die beweren de expertise te hebben, maar onervaren zijn met de projecten die je wilt uitvoeren tijdens de renovatie. Voorkom ongemak en huur professionals!

 


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.