Voor wie zowel van een uitdaging als van een mooi huis houdt, is een huis renoveren een no-brainer! En, als het goed gedaan wordt, betaalt een woningrenovatie zich uit, vooral als je in het huis wilt blijven wonen nadat het klaar is.

Verbouwen kan een aanzienlijke inspanning zijn, of je nu een verhuizing plant of gewoon je huis wilt moderniseren, dus is het van cruciaal belang om te bepalen of de opbrengst het werk waard zal zijn. Weten welke verbeteringen je het meeste rendement op je investering zullen opleveren is cruciaal zodat je een betere prijs kunt vragen als het tijd is om te verkopen. Tenslotte zul je de grootst mogelijke verbouwingen aan je huis willen uitvoeren om de waarde van je eigendom te verhogen. Weeg, voor je aan een verbouwingsproject begint, de kosten af tegen de voordelen om te zien of de verbouwing een lonende investering van je tijd en geld is.

Een opknapbeurt van je huis vergt, net als elke andere woningverbetering, veel voorbereiding en hard werk, maar het is een fantastische kans om een oud huis nieuw leven in te blazen, er je persoonlijkheid op te stempelen, en de waarde ervan te verhogen.

Begin met planning en ontwerp

Maak een korte “ja/nee” lijst van klussen die je zelf kunt doen en die je liever door experts laat doen. Voor het werk dat je niet zelf wilt doen, zoek je aannemers en onderaannemers. We zijn actief in een straal van 50 kilometer rond Amsterdam. In Amsterdam en de omliggende gebieden kun je bij ons terecht voor verbouwingen, woningrenovaties, en alle andere kleine en grote verbeteringen. We hebben solide en directe banden met bekwame vaklui over het hele spectrum, van allrounders, loodgieters en elektriciens tot timmerlieden, want we zijn al 20 jaar actief op de Amsterdamse aannemersmarkt. Ook hier staan kwaliteit en vakmanschap voorop.

Een aantal tips om mee te beginnen:

  • Verbetering van de keukenverlichting. De nieuwe multifunctionele ruimte is de keuken. Ze moet niet alleen plaats bieden aan de kok, maar ook fungeren als werkplek voor kinderen en volwassenen, en als ontmoetingsplaats voor familiediners en etentjes. Terwijl keukenverlichting een belangrijke rol speelt bij het zetten van de toon voor deze taken, is het eenvoudig om een persoonlijke oplossing te maken die aan de eisen van je gezin voldoet en toch binnen de beperkingen van de bestaande bedrading werkt.
  • Ramen plaatsen, in het hele huis of gedeeltelijk, is vrijwel meestal een onderdeel van een woningverbouwing. Veel huiseigenaren proberen op eigen houtje nieuwbouw- of vervangingsramen te plaatsen, maar bedenk dat de garantie van de fabrikant hierdoor kan vervallen. Onderzoek de criteria en neem, indien nodig, een vakman zoals Fixenjoy Bouw in de arm, want die garantie kan je later een hoop ellende besparen.
  • Kiezen voor een nieuwe vloer
    Je uiteindelijke vloerbedekking hangt af van de ruimte; voor verschillende woon- en slaapvertrekken kies je bijvoorbeeld laminaat, massief hardhout, gefabriceerd hout, of tapijt; voor badkamers en keukens kies je misschien vinyl, tegels, of marmer. Plan om de vloerbedekking zo laat mogelijk in het verbouwingsproces te leggen, ongeacht wat je kiest.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op!


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.