Gezien het feit dat een badkamer renovatie Amsterdam veel werk kan kosten, is het vrij uitdagend om de exacte tijd te calculeren om het werk gedaan te krijgen. Aangezien een badkamer een van de essentiële kamers voor elk huishouden is, zou je willen dat het zo snel mogelijk gedaan wordt. Terwijl badkamer renovaties op televisieprogramma’s extreem snel uitgevoerd worden, werkt het in de praktijk toch iets anders. Deze televisieprogramma’s proberen de tijd zo kort mogelijk te houden om jouw aandacht erbij te houden. Bovendien zijn de projecten grondig gepland. Als het gaat om wat er echt gebeurt, laten ze niet zien dat veel mensen nodig zijn om het project tot een succes te lijden.

Volgens badkamer verbouwingsexperts, kan een complete kleine badkamer renovatie ongeveer 3 tot 7 weken duren. Hierbij wordt alles gedaan, van loodgieterswerk tot de uiteindelijke cosmetische afwerking. Soms kan jouw project meer nodig hebben dat alleen de vorige punten en dat kan afhangen van vele factoren. Hieronder beschrijven we 3 belangrijke factoren voor een nauwkeurige tijdsindicatie. Wilt u de badkamer renovatie uitbesteden aan een aannemer in Amsterdam.

De omvang van je project

Het plannen van een succesvol badkamer renovatieproject kan een vervelende onderneming zijn. Zeer weinig soortgelijke projecten gaan volgens plan, zelfs met de beste inspanningen. Maar, het is van cruciaal belang om te weten wat de factoren kan zijn voor nauwkeurige planning. Wil je de badkamer helemaal strippen en opnieuw opbouwen, of wil je alleen een cosmetische aanpassing doen? Als je ervoor kiest om alles af te breken en te beginnen met de wederopbouw van de badkamer, zal het een paar weken tot een paar maanden duren. Voor alleen cosmetisch werk kan het echter een paar dagen tot weken duren. Het is dus slim om te weten wat je exact wilt gaan doen en wat daarvoor nodig is.

De uitvoering

Wil je het project zelf doen, individuele onderaannemers inhuren, of het werk laten doen door een algemeen renovatiebedrijf? Deze keuze zal uitsluitend afhangen van jouw budget en de urgentie van het project. Vaak is het inhuren van een renovatie aannemer de beste manier als je wilt dat het project gedaan binnen de kortst mogelijke tijd. Als je ervoor kiest om te werken met verschillende individuele onderaannemers (timmerlieden, loodgieters, interieur ontwerpers, en elektriciens), zou je dagelijks zelf moeten toezien wat er is gedaan. Hoe zit het als je het zelf gaat uitvoeren? Dit zou jouw langste project ooit kunnen, wat betreft woningrenovaties. Je kan ervan uitgaan dat het project gespreid moet worden over meerdere maanden, soms zelfs een jaar. FixEnjoy Bouw Service heeft een team van zeer gespecialiseerde medewerkers en onderaannemers die jouw renovatieproject binnen de kortst mogelijke tijd kunnen uitvoeren en tegelijkertijd de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Beschikbaarheid van materialen

De beschikbaarheid van materialen kan de oplevering van het project sterk beïnvloeden. Als je alle materialen lokaal beschikbaar hebt, zou dit geen significante invloed hebben op de duur van jouw renovatieproject. Als je moet wachten op een aantal speciale items uit het buitenland, zal jouw project snel achterlopen. Daarom moet je alle materialen vroeg bestellen, en mogelijk ook meer dan nodig is bestellen om onvoorziene problemen voor te zijn. Met dat in gedachten, is het vrij veel gemakkelijker om een globaal tijdschema voor het project te hebben wanneer je met een aannemer werkt. Als er geen onderbrekingen zijn tijdens de uitvoering van het project, kan je verwachten dat een kleine badkamer binnen iets meer dan een maand volledig wordt gerenoveerd.

Overweeg je een badkamer renovatie in Amsterdam en heb je geen idee waar je moet beginnen? Bij FixEnjoy Bouw hebben we alle tools in huis om jouw renovatie project succesvol uit te voeren. Met ons ervaren team van verbouwings- en renovatie-experts leveren wij jouw nieuwe badkamer binnen de kortst mogelijke tijd! Voor meer informatie kun je hier contact opnemen.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.