Er gaat niets boven een nieuwe laag verf om jouw huis wat op te fleuren, het wat aantrekkelijker te maken en tegelijkertijd de waarde van het pand te verhogen. Maar de meeste huiseigenaren besteden het schilderwerk vaak uit, omdat het nogal een zware taak kan zijn. Soms kan de voorbereiding van het inhuren van een schilder de moeilijkste taak zijn. Er zijn namelijk dingen die mis kunnen gaan tijdens het schilderproces, waarvan sommige ernstige gevolgen kunnen hebben. In deze blog lees je precies wat je wel en niet moet doen tijdens de voorbereiding.

Laat het schilderwerk vooral doen door professionals

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat schilderen een kunstvorm is en geen hobby. Het is altijd het beste om de kunst aan de professionals over te laten. Laat hen hun werk doen en je zal blij zijn met het eindresultaat. Misschien heb je een paar offertes ontvangen van schilders en waren sommige daarvan veel lager dan andere. Maar veel schilders zullen het verschil in de offerteprijs goedmaken door te besparen op het voorbereidingsproces. Bij elke kwaliteit verf job, zal 30% van het totale werk gaan naar de voorbereiding. Dit is niet iets dat kan worden overgeslagen.

Natuurlijk moet je niet al het voorbereidende werk overlaten aan de schilders, zij zullen het erg druk hebben met het verzorgen van jouw schilderklus. Als je wilt dat alles zo soepel mogelijk verloopt, zorg er dan voor dat jouw huis klaar is voor de schilders arriveren. Als ze de buitenkant schilderen, snoei dan de struiken om genoeg ruimte over te laten om te schilderen. Als ze binnen schilderen, berg dan alle spullen op die ze kunnen vertragen.

De na-controle is een essentieel onderdeel van het schilderproces. Zodra het schilderwerk klaar is, bekijk je alle delen van het huis zorgvuldig om te zien of er plekken zijn overgeslagen of dat er iets moet worden gecorrigeerd. Wacht niet met vragen stellen en  zorg ervoor dat de bijwerken onmiddellijk worden gedaan.

Binnenschilderwerk

Het toevoegen van een frisse laag verf aan een kamer kan een groot verschil maken in de manier waarop het eruit ziet en aanvoelt. Misschien is de kamer verwaarloosd of je wilt kleuren veranderen. Maar een frisse laag verf is jouw beste optie om dit te regelen. Veel huiseigenaren hebben vaker geprobeerd om de kleur van de muur te veranderen met matige resultaten. Let daarom goed op welke spullen je nodig hebt om te beginnen met schilderen.

Als je een dergelijke ervaring hebt gehad of als je gewoon geen tijd of zin hebt om de kamer zelf te schilderen, kunnen de schilders van Fixenjoy Bouwservice in Amsterdam de zaak op een professionele manier voor jou regelen. Je zult verbaasd zijn over het verschil dat een nieuwe laag verf kan maken.

Schilderen aan de buitenkant

Hoewel het aanbrengen van een nieuwe laag verf in elke kamer van het huis een verschil zal maken, is het moeilijk om de impact van het schilderen van de buitenkant van het huis te verslaan. Voor veel huiseigenaren is het schilderen van de buitenkant van het huis een serieuze zaak, omdat deze meestal worden uitgesteld tot het problematisch is.

Als je te lang wacht om jouw huis te beschermen met een verse laag verf, kan het uiteindelijk meer geld kosten op de lange termijn. Je zou kunnen eindigen met houtrot of zelfs scheuren in de buitenkant van het huis. Om dit te voorkomen is het slim om snel contact op te nemen met Fixenjoy Bouwservice. Vraag een gratis offerte aan zodat ook jij weer kan genieten van jouw huis.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.