Alles lijkt vlekkeloos en perfect als je voor het eerst een huis bouwt of koopt. Er is vaak voldoende ruimte voor mooie decoraties, nieuwe meubels en muren. Maar na verloop van tijd beginnen het interieur en de buitenkant van jouw huis om verschillende redenen slijtage en/of schade te vertonen. Of je nu van plan bent om het te verkopen of alleen wilt renoveren, het is belangrijk om goed voor jouw huis te zorgen.  

Als je niet op tijd begint met onderhoud, dan kan jouw woning snel in waarde achteruit gaan. Vandaar dat renovatieprojecten een absolute must zijn om trendy te blijven en om jouw huis in waarde te verhogen. Fixenjoy Bouw kan je helpen met kosteneffectieve renovatie. Lees verder hoe je met een beperkt budget toch kan renoveren.

Waarom ga je zou je renoveren

Woningrenovatie wordt beschouwd als een prachtige manier om vaste lasten te verlagen en zelfs levensstijl te verbeteren. Een woningrenovatie is een investering. Ze verhogen niet alleen de waarde van de woning, maar zorgen er ook voor dat je langer kunt genieten van een betere woning. Renovatieprojecten lijken vaak duur. Dit is de reden waarom veel huiseigenaren snel afzien van een renovatie. Renovatie is namelijk niet alleen een kwestie van het vervangen van de meubels of het schilderen van de muren. Het gaat meer over de bouw en reparatie werk, waarbij de arbeidskosten en basismaterialen vaak de duurste onderdelen zijn. De totale kosten kunnen gemakkelijk worden verlaagd door het selecteren van betaalbare hout, meubels en andere voorzieningen. 

De begroting

Het is altijd noodzakelijk om een budget in te stellen voordat je een aannemer gaat inhuren voor een bepaald bouwproject. Zonder een goede begroting in het achterhoofd, ga je waarschijnlijk meer uitgeven dan gepland, of zal het zelfs nodig zijn om een lening af te sluiten om een bouwproject te voltooien. Je moet de vaste kosten, met inbegrip van arbeid, vergunningen en materialen en dergelijken goed van te voren evalueren. 

De meeste woning renovatieprojecten worden gestart met een begroting die bepaalde extra kostenoverschrijdingen incalculeren. Daarom is het belangrijk om niet al te ambitieus en zeker wel realistisch om te gaan met jouw renovatie ideeën. Als je niet zeker weet wat de uiteindelijke omvang van het werk zal zijn, is het verstandig om de onvoorziene extra kosten bij het opstellen van een budget op te nemen. Zo weet je zeker dat je niet achteraf in de problemen komt met het financiële gedeelte van het project.

Afgeprijsd winkelen

Renovatie uitgaven verkleinen betekent niet noodzakelijk dat de kwaliteit moet worden opgeofferd voor de prijs. Je kunt bij specialisten nagaan waar je de beste online en offline winkels kan vinden waarbij je scherp geprijsde producten kan kopen zoals kwaliteit meubels, of bouwmaterialen. Sommige aannemers zijn aangesloten bij sommige bouwbedrijven en kunnen daarbij voordelige prijzen krijgen voor bepaalde producten en materialen. 

Als je geïnteresseerd bent in een woning renovatie in Amsterdam en omstreken, neem dan eens contact op met één van onze adviseurs voor een offerte op maat! Bij FixEnjoy Bouw krijg je altijd de beste en complete service op het gebied van bouw- en renovatieprojecten.


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.