Is het tijd om je badkamer te verbouwen? Aannemersbedrijf FixEnjoy is u graag van dienst! Er zijn een ton frisse trends voor badkamerontwerp, en de sociale media en publicaties over binnenhuisarchitectuur staan er bol van. Als je niet zeker weet hoe je een badkamer moet inrichten, ben je hier op de perfecte plek. We geven je wat advies, zodat je kunt beginnen met het verbouwen van de badkamer van je dromen!

Voor de badkamer zijn de belangrijkste fasen plannen, onderzoeken, en ideeën verzamelen. Vroeger diende de badkamer uitsluitend een praktisch doel, maar nu worden er veel meer taken in verwacht, zoals die in verband met vrije tijd en zelfverzorging, zoals een manicure krijgen, een stoombad nemen, of een goede douche nemen na het sporten.

Wat zijn de redenen voor een nieuwe badkamer?

Bovendien brengen we meer tijd binnen in onze huizen door dan ooit tevoren, wat een verhoogd badkamergebruik tot gevolg heeft. Daardoor kan het zijn dat je je badkamer eerder moet verbouwen dan je had voorzien.

Vaak over het hoofd gezien, kunnen op maat gemaakte douchewanden je helpen meer ruimte te maken.

Je kunt meer te weten komen over enkele van de eenvoudigste manieren om je badkamer te vernieuwen in de onderstaande paragrafen. Van je badkamermuren een aandachtspunt maken met inventieve douchewand ideeën anders dan betegelen is belangrijk en wordt soms over het hoofd gezien. We geven ook advies over originele inrichtingscomponenten zoals verlichting.

Inspiratie opdoen voor een nieuwe badkamer

Bij het zoeken naar inspiratie voor een badkamerrenovatie project, is het eenvoudig om snel door je douchewand ideeën heen te zijn. Om praktische redenen worden douchewanden vaak van tegels gemaakt, maar andere alternatieven kunnen even stijlvol zijn. Douchewanden nemen een belangrijk deel van de beschikbare visuele ruimte in, vooral in kleine badkamers of bij inloopdouche-ontwerpen, dus moet je evenveel tijd en aandacht besteden aan hun vormgeving.

Er zijn een paar ongelooflijk creatieve manieren om muren te accentueren. Het valt niet te ontkennen dat tegels tot de populairste bouwmaterialen voor douches behoren, en dat is niet alleen omdat er zoveel verschillende kleur- en patroonmogelijkheden zijn. De muren een opvallende kleur verven is een manier om dit te doen.

Waar begin je bij het verbouwen van je badkamer?

  • Planning is de sleutel tot een geslaagde badkamerrenovatie. Er zijn verschillende keuzes en afleidingen. Denk er goed over na en doe het goed. Je kunt rekening houden met de volgende elementen:
  • Denk na over je eisen aan uitstalling en opslag. Hoeveel van iets moet te zien zijn en hoeveel verborgen gehouden worden?
  • Licht is een andere cruciale optie. Als de ruimte wat somber is, gebruik dan wandbekleding die licht weerkaatst.
  • Wie gebruikt het toilet? Als je kleine kinderen hebt, denk dan aan vloerbedekking, want die vermindert lawaai en is comfortabel om op te lopen.
  • Blijf in de badkamer weg van sterke kleurcontrasten, want het moet een rustige plek zijn. Bestel, voor je een keuze maakt, stalen van de mogelijke materialen voor wandpanelen en weeg je opties grondig af.

Tegels in groot formaat kunnen gebruikt worden om een blijvende eenvoud te bereiken.

Waar aan te denken bij een nieuwe badkamer? Behalve dat je douche-installaties meer in het licht zetten, verhoogt je keuze van oppervlakken ook de esthetische aantrekkelijkheid van de totale ervaring. Het komt ook de kwaliteit van het leven in de toekomst ten goede! De meest typische tegelvorm voor badkamermuren is vierkant of rechthoekig met een glad oppervlak, en daar is een goede reden voor. Ze zijn essentieel voor de bouw en hebben een klassieke eenvoud die bij elke soort architectuur past. Keramische tegels aan de achterkant mengen met een glazen douchewand? een verstandig concept

Als je iets wilt dat weinig onderhoud vergt en eenvoudig te onderhouden en schoon te maken is, kan een wand bedekt met porseleinen of keramische tegels de beste keuze voor je zijn.

 

 

 


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.