Toiletten zijn vaak een van de meest over het hoofd geziene badkamervoorzieningen bij een verbouwing, ondanks het feit dat het noodzakelijke armaturen zijn die regelmatig gebruikt worden. Het lijkt logisch dat mensen meer aandacht zouden besteden aan het badmeubel of de badkuip in een badkamer dan aan het toilet.

Toiletten zijn er in verschillende stijlen, waaronder de standaard, laag-profiel, terug-naar-de-muur, muur-gehangen, en nog veel meer. Maar het is ook belangrijk te begrijpen dat niet alle toiletten lijken op de toiletten die je vaak in huizen ziet.

Welke informatie moet je hebben voor je een nieuw toilet koopt?

Win advies in op het internet of bij een badkamerspecialist zoals aannemersbedrijf Fixenjoy voordat je je nieuwe toilet koopt. Je kunt dit bereiken door je voor te bereiden op de hieronder vermelde methoden:

  • Kies of je een eendelig of tweedelig toilet zult gebruiken.
  • Kies het inbouwtype dat je wilt.
  • Meet de ruimte precies op waar het toilet komt te staan.
  • Het is aan te raden, indien mogelijk, een toilet van een gerenommeerde fabrikant te kiezen.
  • Kies tussen een ovale of een ronde toiletpot.
  • Enkele kenmerken aan een modern toilet zijn noodzakelijk.

Toiletten die minder water verbruiken zijn gangbaar, en dat is niet voor niets

Hoogrendement toiletten verbruiken 4 gallons water of zelfs minder per spoeling, vergeleken met de 5 gallons van het doorsnee toilet. In sommige toiletten zie je een waterbewust certificaat, dat wijst op het gebruik van hoogrendement toiletten die minder dan 4 gallon water per doorspoeling verbruiken.

Een andere factor is de hoogte van de toiletpot. Een ontwerp van toilet dat niet als conventioneel beschouwd wordt is het comfort toilet. Gewone potten hebben randen die ongeveer 40 centimeter van de grond zijn, terwijl de ideale hoogte van de toiletpot 45 centimeter is.

Bij de aankoop van een nieuw toilet moet je ook rekening houden met de vorm van de pot

Een verlengde kom biedt meer plaats om te zitten en beperkt tegelijk de hoeveelheid stank die kan ontsnappen, ondanks het feit dat deze soort meer ruimte inneemt. Dit is cruciaal om te onthouden, want een tokenkom kan in lengte tot 15 centimeter verschillen van een gewone kom.

Spoelmechanismen. Flappers van rubber behoren tot het verleden. Probeer in plaats van verouderde flappers moderne spoeltorens te krijgen, want die zijn veel betrouwbaarder. Er wordt meer water bespaard door de drukspoelwerking van toiletten dan door de zwaartekrachtspoelwerking.

Beslissen over de spoelklep van het toilet

Kies toiletten met spoelkleppen die een minimum diameter van 3 inch hebben. De 5 inch kleppen van oudere toiletten gaven minder stuwing dan de grotere kleppen van de moderne versies dat deden. Heb je ook rekening gehouden met de inbouwmaten? Voordat je een nieuw toilet koopt, moet je informeren naar de afstand van de achterwand tot de ingang voor de waterleiding, want die verschilt van model tot model.

Bij het opwaarderen van je badkamer is het een goed idee om rekening te houden met het geluid van het toilet. De hoeveelheid lawaai die je badkamer maakt kan een probleem zijn als hij in een drukke buurt komt te staan.

Kleur is ook belangrijk bij het kiezen van een nieuw toilet

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een nieuw toilet? Meer dan 80% van de mensen kiest nog steeds de traditionele kleur wit, ondanks het feit dat steeds meer mensen elke dag experimenteren met nieuwe en ongewone tinten.

Natuurlijk is een toilet een noodzaak in elk huis. Het kan je tijd in de badkamer vreugdevoller maken als je de tijd neemt en het geld uitgeeft om er een te kopen die comfortabeler, effectiever, of esthetischer mooi is. Wil je advies omtrent een nieuw toilet of wilt je dat wij een toilet komen plaatsen? Neem dan contact op.

 

 

 

 

 


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.