Het schilderen van het interieur van jouw huis is een geweldige manier om haar waarde te verhogen. Een van de meest voorkomende vragen die huiseigenaren zichzelf stellen is, wanneer is het juiste moment om het interieur van hun huis te schilderen?

Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan het schilderen van hun interieur in de winter. Maar er is geen enkele reden waarom het interieur niet ook in de zomer geschilderd zou kunnen worden. Breng jouw visie ook gewoon in de zomer tot leven. Hieronder lees je enkele redenen waarom veel schilders het adviseren om jouw woning te gaan schilderen tijdens de zomermaanden. Direct een afspraak maken met een schilderwerk aannemer in Amsterdam? Aannemersbedrijf Fixenjoy bouwservice is u graag van dienst!

Snel drogen

Als je ervoor kiest om het interieur van jouw huis te schilderen in de zomer, bespaar je zowel extra tijd en moeite. Voordat je jouw woning schildert, moet je de muren plamuren en voorstrijken. De hoge temperatuur betekent minder voorbereidingstijd omdat het pleisterwerk sneller droogt.

De verf droogt even snel, wat betekent dat je meerdere lagen op dezelfde dag kunt aanbrengen. Hoewel het warme weer jouw werk zal vergemakkelijken, kies geen extreem warm dag om jouw woning te schilderen want dan kan de intense hitte een negatieve invloed hebben op de verfkwaliteit.

Gebruik zonlicht in jouw voordeel

De zon kan een belangrijke rol spelen bij het kiezen van de juiste kleur voor jouw huis. Natuurlijk licht reflecteert heel anders door ramen dan kunstlicht. Het kan veel onthullen over de inrichting van jouw huis, en jou helpen bij het bepalen van mogelijke opties die het beste werken met verschillende aspecten van tinten, licht, en schaduwen.

Dunnere verf

Hoge temperaturen kunnen de verf in blikken en op jouw muren dunner maken, waardoor de consistentie van de verg op peil blijft. Dunne verf is ook gemakkelijker te mengen en aan te brengen.

Enkele essentiële tips voor het schilderen in de zomer

Kies de juiste verf

Het belang van het kiezen van de juiste verfsoort kan niet goed genoeg worden benadrukt. Gebruik 100% acrylverf, omdat acryl zich beter hecht aan een oppervlak, beter oneffenheden verbergt, superieure vlekbestendigheid biedt en niet snel vervaagt. Het toevoegen van water zal ervoor zorgen dat de verf minder snel droogt. Je kunt daarvoor ook een verfadditief gebruiken.

Kleuren keuzes

Kies een kleur die past bij de omgeving van jouw huis. Het wordt aangeraden om blauwe en groene tinten te gebruiken omdat deze de zintuigen kalmeren en je doet denken aan elementen uit de natuur, zoals de lucht, het bos en water.

Niet schilderen als het te warm is

Schilder jouw interieur niet als het buiten te warm is. Vroeg in de ochtend is de beste tijd om met schilderen te beginnen. Je kunt ook starten nadat de zon onder is gegaan. Wacht op de koelere dagen wat langer zodat ongehinderde blootstelling aan de zon kan krijgen.

Bent je op zoek naar een lokale schilder aannemer bij jou in de buurt? Neem dan eens contact op met Fixenjoy Bouwservice. Onze experts kunnen jou helpen de juiste verf voor jouw huis te kiezen. Wij gebruiken bewezen technieken om ervoor te zorgen dat binnenverf langer meegaat. Om een vrijblijvende offerte op te vragen kun je het volgende nummer bellen: 


Open chat
Hoi! Wilt u contact opnemen? Stuur ons dan gerust een berichtje via Whatsapp.